Over mij

Op 6-jarige leeftijd begon bij mij, Rianne Apoll-Helmus (1996) het enthousiasme voor muziek. Ik volgde mijn eerste muzieklessen op muziekschool de Wâldsang te Damwoude bij Dinie Goedhart. Na twee jaar AMV-lessen koos ik blokfluit als mijn instrument en leerde eveneens bij Dinie Goedhart alle soorten en maten blokfluiten bespelen.

Naast reguliere en ensemble lessen heb ik de topopleiding gevolgd bij blokfluitinstitrianne_fluiten-12uut Flauto Nuovo. Tijdens deze cursus voor getalenteerde en gemotiveerde blokfluitisten heb ik masterclasses mogen volgen bij o.a. Erik Bosgraaf, Saskia Coolen, Daniël Bruggen en Heiko ter Schegget.

Na het afronden van de Havo besloot ik dat ik van muziek mijn werk wilde maken en deed ik toelatingsexamen voor de opleiding docent muziek aan het Prins Claus conservatorium. Tijdens deze opleiding heb ik mijn grote enthousiasme voor het lesgeven ontdekt! De blokfluitlessen op het pcc heb ik gevolgd bij Anneke Hoekman. In 2018 ben ik afgestudeerd als muziek docent.

Naast mijn werkzaamheden als docent muziek studeer ik Blokfluit/Historische uitvoeringspraktijk aan het Utrechts conservatorium (HKU) bij Heiko ter Schegget. Door het volgen van deze opleiding wil ik meer verdieping opdoen in mijn blokfluitspel, blokfluitmethodiek en kennis van oude muziek.